måndag 17 februari 2014

Stolthet och fördom

Det handlar om en familj kan man säga och den utspelar sig förr i tiden i södra England. Mamman har 5 döttrar och hennes ända mål är att dom ska gifta sig med rika män. Elizabeth är en av systrarna som man får följa och hur det går när hon träffar en man som heter Mr Darcy.

 

Manliga egenskaper var att man pekade ut en tjej man ville ha och sedan följer henne tills hon vill ha han. De skulle vara snobbiga och stolta.

Kvinnorna skulle typ lyda och vara glad ifall någon rik man ville ha dom. De skulle även vara fina eftersom i början säger Mr Darcy till en kille att han inte ville dansa med Elizabeth för hon var inte fin.

Jag tycker kvinnorna tar med plats nu än då. Nu gifter man sig inte bara med någon för att den är rik, som mamman ville utan för att man tycker om varandra på riktigt. Tjejerna ärvde ingenting utan det är den äldsta sonen som det är idag. Vilket är ett patriarkat. Eftersom tjejerna gifter sig rika blir det nog att dom fjäskar för männen.

Då skulle tjejerna giftas bort till rika män då pengar var väldigt viktigt. Idag spelar det inte så stor roll bara man tycker om personen på riktigt. Då skulle männen också vara rika och det är inget krav idag.

För att från början tyckte Elizabeth att Mr darcy var för snobbig men i slutet så bryr hon sig inte om sina fördomar och han slutar vara stolt.

Männen var mycket bättre och styrde. I slutet så var hon tvungen att fråga sin pappa om lov för att bli tillsammans med Mr darcy.

1 kommentar:

  1. Kul och intressant att läsa dina tankegångar om filmen!

    SvaraRadera